Luonto on rauhoittumisen tyyssija- Rapalanluolat

Kangasniemen rapalanluolat.

Luonto on rauhoittumisen tyyssija. Nautin käydä luonnossa ja jatkossa haluan tarjota myös teille tietoa hienoista paikoista.
Tässä ensimmäinen tippi eli Kangasniemellä sijaitseva Rapalan luolat.

Luolat sijaitsevat Kangasniemen rapalanvuoren selänteen pohjoisosassa
(61*53’16″N, 26*26’26″E)
Kyltit on poistettu vuonna 2013, joten joudut löytämään paikan kartan ja/ tai koordinaattien kanssa. Ei ollut vaikeaa. Huhupuheiden mukaan maanomistaja halusi ja sopimuksetkin oli kunnan kanssa tehty, että kangasniemenkunta pitää huolta paikan siisteydestä, polusta, rappusista sekä tiestä joka johtaa paikalle. Kunta ei kuitenkaan näin tehnyt joten tätä paikkaa ei valitettavasti enää hoideta ja näin ollen polku voi ajan saatossa huonontua sekä luolissa olevat portaat rapistua. Varovaisuutta siis. Nyt olivat vielä loisto kuntoiset.
Jyrkkien ja ahtauden paikkojen vuoksi ei voi paikkaa suositella ihan pienille lapsille eikä huonojalkaisille.

Auto jätettiin metsätien varteen, koska perille vievällä tiellä on ajokielto. Noudata siis tätä. Paikkaan ei ole kuin muutama hassu sata metriä joten jaksaa kyllä kävellä. metsätietä käveltäessä tulee levike kohta jossa on ilmeisesti ennen ollut parkkipaikka. Vasemmalle lähtee polku, jossa on paikallaan vielä kyltti, 300m. polkua pitkin pääsee hyvin perille eikä sen suurempia opasteita tarvitse.

Luola kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Ylös eli takaisin tultaessa luolan oikealla puolella on vielä alas vievät rappuset kahden kallion väliin. Kannattaa katsoa myös se paikka. Kallion päälle kannattaa kiivetä. Sieltä näkee puoden yli pitkälle ja voi vaikka istahtaa syömään eväitä, nauttia luonnosta ja sen hiljaisuudesta. Näkymät on metsämaisemana kaunis.

Muistathan roskien, eväiden ja muun tavaran suhteen- mitä metsään viet, tuot sen myös pois.

Tämä on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka.%d bloggers like this: