Milloin viimeksi olet pysähtynyt miettimään omaa onnellisuuttasi

Onnellisuus.

Jos mietit, oletko onnellinen, mistä sen aloitat?  Tuleeko mieleen työ, perhe, ystävät…. mutta jos karsit kaikki sen ja mietit, olenko MINÄ onnellinen?

En usko, että tämä on ihan minuutin päätös, jos et ole koskaan miettinyt asiaa. Mistä se onnellisuus koostuu? rahasta, ihanista vaatteista, uudesta kampauksesta, laihasta vartalosta?

 

Mistä onnellisuutesi koostuu?

Itse kun mietin onnellisuutta, se kostuu monista asioista. Ensin tulee oma terveys. Se ei ole itsestään selvää, että vietämme kivuttoman ja terveen elämän vaikka elämäntapamme ovat iso osa sitä, miten meidän kroppamme sekä mieli toimivat. Senpä takia omasta hyvinvoinnista on hyvä pitää huolta. Sille kannattaa varata aikaa, vaikka kalenteri olisi kuinka täynnä. Koska jos et itse voi hyvin et myöskään voi hoitaa muutakaan hyvin, kuten perhe/työ.

Onnellisuuteeni vaikuttaa myös työni. Olen joka päivä onnellinen siitä, että saan tehdä työtä, jolla on merkitystä ja mistä nautin. Personal trainerina en pelkästään liikuta ihmisiä vaan olemme korjanneet pikkuvikoja kropassa. Ennalta ehkäisseet mahdolliset tulevat viat sekä käydään muitakin kuin liikuntaa läpi valmennuksissa. Jos asiakas sanoo minulle, että hänen elämäntapansa, arkijaksaminen ja onnellisuus on lisääntynyt, olen silloin enemmän kuin onnellinen ja tyytyväinen. Silloin koen, että olen tehnyt asioita oikein.

 

Ravintovalmentaja Jyväskylä

Liian kiire ettei kerkee olla onnellinen.

Pysähdy myös miettimään oletko liian kiireinen. Kiire rasittaa ja voi nostaa stressiä. Onko kiire sitä, että et ole organisoinut asioita tarpeeksi hyvin. Koetko vaan olevasi kiireinen vaikket  sitä ole. Nykyisin kiire on aika pitkälti itse luotu illuusio. Minulla on paljon tekemistä työni ja perheen parissa mutta en tunne olevani kiireinen. Jos koen että minulla on kiire, olen silloin huonosti priorisoinut asiat. Silloin alan tuntemaan itseni stressaantuneeksi ja se vaikuttaakin kaikkeen negatiivisesti. Silloin pitää osata rauhoittua.

 

personal trainer

Tarpeeksi aikaa lähimmäisille.

Jos voisin itse nostaa omalta kohdaltani onnellisuus mittaria, se tulisi varmaan siitä, että saisin enemmän matkustella. Rakastan yksinkertaisesti aurinkoa ja lämpöä. Voin lämpöisessä meri-ilmastossa hyvin henkisesti ja fyysisesti. Tämän voisi laittaa to do-listalle ja aloittaa priorisoimaan asiat niin että useampi matka olisi vuodessa mahdollista. Kaipaisin myös vähän enemmän kahdenkeskistä aikaa mieheni kanssa. Meillä harvoin on aikaa olla vaan kahdestaan mutta sitten kun se hetki on, sitä kyllä osaa arvostaa.

Minulle ei onnellisuus ole sitä, että olisin viisi kiloa hoikempi tai minulla on merkkivaatteet päällä. Minulle onnellisuus on elämän harmonia sekä iloiset sekä onnelliset ihmiset ympärillä.

 %d bloggers like this: