Miten valmennus aloitetaan?

Mistä aloitan valmennuksessa? Tästä voisin kirjoittaa peräti kirjan. Niin paljon on asiaa valmennuksista ja valmennettavista.

Valmennukseen tuleva on tehnyt jo oman päätöksen siitä, että hän haluaa muutoksen elämäänsä. Yleensä ihminen on tehnyt sen itse, mutta jos tarve muutokseen tulee ulkopuolisten painostuksesta, se myös heijastuu valmennuksiin aika nopeasti.

Valmennettavan motivaatio pitää olla henkilökohtainen ja sen pitää olla sisäinen motivaatio, ei ulkoinen. Ulkoisia motivaatioita ovat mm. piukemmat pakarat, litteämpi vatsa, parempi ulkonäkö tai jopa ulkopuolelta tuleva paine, kuten puoliso haluaa, että olisin hoikempi. Sisäinen motivaatio taas on parempi olo, terveys, yleinen hyvinvointi ja niin edelleen. Silloin kun motivaatio on ulkoinen, tapahtuu jojoilua kiinnostuksen suhteen. Valmennukseen tullaan sata lasissa ja se loppuu yhtä nopeasti muutaman viikon tai kuukauden päästä.

personal trainer liikku kuntokeskus

Minulle kaikki heti nyt-ajattelu on myös nostanut päätään treenaajissa. Ikävä totuus on, että jos haluaa kiinteytyä tai lisätä lihasta, sen eteen on tehtävä töitä, jopa kuukausia ja vuosia. Nämä asiat eivät tapahdu hetkessä vaan vaativat pitkää työtä, jotta tavoite saavutetaan kunnolla ja pysyvästi.

Moni asiakas osaa nykyään jo treenata vallan hyvin (vaikka puhtaiden liikesarjojen teko ei ole ihan kaikille tuttua), mutta lepo unohtuu helposti. Kevyellä, palauttavalla viikolla koetaan huonoa omaatuntoa kun ei tee maksimityötä ja lepoviikko tuntuu itsensä pettämiseltä.

Palauttavan treenin ja hidastavan viikon tarkoitus on keskittyä siihen, mitä omien korvien välissä tapahtuu. Mieli on kaiken a ja o. Jos et ole tyytyväinen itseesi, heijastuu täm treeneihin ja se myös näkyy monesti motivaatiossa.

Samalla kun treenaan asiakkaan kanssa, haluan pitää huolta myös siitä, että hänen suhtautuminen omaan itseensä on hyvää ja rakastavaa. Se ei ole helppoa meille kenellekään ja siksi siitä pitää itseään aika ajoin muistuttaa.

Nykymaailma luo sosiaalisessa mediassa kuvan, että meidän kaikkien pitäisi olla laihoja, lihaksikkaita ja kauniita. Onhan se hieno ajatus, mutta sillä ei tee mitään jos oma mieli ei ole kunnossa.

personal trainer jyväskylä

Itse personal trainerina eroan muista sillä, että haluan tehdä kaikille hyvin yksilöllisen valmennuksen. En tee liukuhihnalta treeniohjelmia ja ruokavalioita vaan paneudun todella asiakkaiden mieliin ja tapoihin. Yhdessä lähdemme korjaamaan niitä mitkä koemme tärkeiksi asioiksi, jotta pääsemme hyvään lopputulokseen. Valmennuksissa otan huomioon laajasti asiakkaan elämäntilanteen ja sairaudet. Elämä ei ole pelkkää treenaamista ja suorittamista eikä elämän pidä olla hampaiden kiristelyä. Siitä pitää pystyä nauttimaan.

Miia

Tallenna%d bloggers like this: